Draw no bet weddenschap

Andy S Auteur

Eerste druk: February 1, 2023

Test Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus id enim quis diam varius volutpat non ac sem. Vivamus vel lectus eget nisl porttitor eleifend. Nunc a odio tincidunt, efficitur eros sit amet, gravida purus. Lees verder

Het wedden op sport is in Nederland aan een sterke groei bezig sinds de nieuwe wet op kansspelen eind 2021 inging. De belangrijkste wedmarkt in het land is die van het wedden op voetbal en er zijn vele weddenschappen die je kunt gebruiken om geld te verdienen. De bekendste weddenschap is de 1X2 weddenschap op het resultaat, maar de draw no bet ofwel ongeldig bij gelijkspel, is daar een afgeleide van. In dit artikel vertellen we je alles over de draw no bet weddenschap en in welke situaties het handig is om daarop in te zetten.


Wat is draw no bet wedden?

De draw no bet weddenschap is een bet op het eindresultaat die effectief slechts twee in plaats van drie uitkomsten geeft, team 1 wint of team 2 wint. Als een wedstrijd in een gelijkspel eindigt wordt de weddenschap ongeldig verklaard en krijg je simpelweg je inzet terug. Vooral bij het wedden op voetbal kan het een nuttige weddenschap zijn, maar voor wat voor strategieën dat dan is? Daar komen we later op terug. 


Hoe werkt draw no bet wedden?

De draw no bet weddenschap zit vrij simpel in elkaar. Je hebt bij een normale 1X2 weddenschap drie uitkomstmogelijkheden, team 1 wint, gelijkspel of team 2 wint. De draw no bet maakt dat er voor een vergelijkbare weddenschep maar twee wedmogelijkheden zijn, team 1 wint of team 2 wint. Het gelijkspel bestaat nog wel als uitkomst op het veld, maar is geen wedmogelijkheid. De bookmaker lost dat op door bij een gelijkspel je weddenschap als het ware te annuleren en je inzet terug te geven, alsof de weddenschap nooit plaatsgevonden heeft. We halen er een voorbeeld bij van een wedstrijd tussen Inter en Atalanta.


Voorbeeld draw no bet wedden

In de 1X2 weddenschap op het resultaat heb je drie mogelijke uitkomsten. De quoteringen zijn altijd hoger dan bij de draw no bet, want je verliest je inzet bij twee uitkomsten.

Bij de draw no bet weddenschap heb je slechts twee wedmogelijkheden. Dat betekent dat er net als bij de 1X2 weddenschap één uitkomst is waarmee je je weddenschap wint, maar in tegenstelling tot de 1X2 weddenschap is er ook maar één uitkomst waarmee je je inleg verliest. De derde mogelijke uitkomst, het gelijkspel, bestaat op het veld wel, maar in de draw no bet niet. Als dat toch gebeurt, wordt de weddenschap ongeldig verklaard en krijg je je inzet teruggestort. De quoteringen zijn lager, maar je loopt dus ook minder risico je inzet te verliezen. 

 


Wanneer inzetten op draw no bet weddenschappen?

Draw no bet is in principe voor weinig sporten een nuttige weddenschap. Veel sporten doen niet aan gelijke spelen en in sporten met hoge scores is de kans dat er verschillen ontstaan groot. Waar werkt het dan wel voor? Sporten met lage scores, en dan met name voetbal. Draw no bet is ook in het voetbal niet de populairste weddenschap, maar er zijn wel degelijk redenen om de draw no bet weddenschap te gebruiken. 

  • Bij het live inzetten op wedstrijden. Live wedden geeft een hele nieuwe dimensie aan het wedden op voetbal, en de draw no bet kan je daarbij helpen. Stel je voor dat een underdog vroeg in de wedstrijd een voorsprong neemt. Het ziet er nog steeds naar uit dat de favoriet de overhand heeft en kan winnen, maar dan moeten ze nog wel minimaal twee keer scoren. Een draw no bet kan je dan interessante odds geven, maar als de favoriet maar één keer scoort voorkom je in ieder geval dat je inzet verloren gaat.  
  • Als je niet zeker bent dat jouw favoriet gaat winnen, maar er wel op vertrouwt dat die niet verliest. Het gebeurt wel eens dat een team in jouw ogen de duidelijke favoriet is voor de overwinning, maar je vertrouwd er niet helemaal op dat ze de muur die de tegenstander opwerpt kunnen doorbreken. Bij een normale 1X2 weddenschap zou je je inzet bij het gelijkspel verliezen, maar bij de draw no bet krijg je je inzet nog terug, dus neem je minder risico. 
  • In een combinatieweddenschap. Als je meerdere weddenschappen samenvoegt verhoog je het risico van je weddenschap, want je moet veel dingen goed hebben. Met de draw no bet zorg je ervoor dat je bij een gelijkspel niet je inzet kwijtraakt. Besef je wel dat één gelijkspel je gehele combinatieweddenschap ongeldig maakt, ook als je de rest wel goed gegokt hebt. Het kan dus met name handig zijn in een weddenschap met relatief lage risico bets, waarbij je in ieder geval je inzet terug krijgt als een favoriet zijn rol net niet waarmaakt.  
  • Bij het wedden op een underdog. Het wedden op een underdog brengt extra risico’s met zich mee. Je krijgt betere odds, maar het ligt ook minder voor de hand dat een weddenschap uitkomt. Zoals je ook in het eerder genoemde voorbeeld met Inter en Atalanta kunt zien heeft de draw no bet niet zoveel zin om op de favoriet te wedden, want de quoteringen zijn daar te laag voor. Bij het wedden op de underdog zijn de odds van een draw no bet echter vaak toch interessant en je loopt minder risico met je weddenschap. 

Draw no bet FAQs

Wat is de draw no bet weddenschap?

In het Nederlands vind je het ook wel eens als ‘ongeldig bij gelijkspel’. Het lijkt erg op een gewone 1X2 weddenschap op het resultaat, behalve dat bij een draw no bet de wedmogelijkheden gelimiteerd zijn tot twee keuzes, overwinning voor team 1 of team 2. Een gelijkspel op het veld annuleert de weddenschap en dat maakt dat je je inzet terug krijgt.  

 

Hoe werkt een draw no bet weddenschap? 

Draw no bet, betekent letterlijk ‘gelijkspel, geen weddenschap’ en dat is precies wat het is, want bij een gelijkspel wordt de weddenschap ongeldig verklaard en krijg je je inzet terug. Het wordt met name in het voetbal regelmatig gebruikt omdat er relatief veel gelijke spelen voorkomen en de scores laag zijn. Je zet in op de overwinning van één van de teams en wint je weddenschap als je de winnaar correct voorspeld hebt. 

 

Wat gebeurt er met een gelijkspel in een draw no bet weddenschap?

Waar je bij een 1X2 weddenschap op het resultaat je inzet verliest bij een gelijkspel is dat bij de draw no bet niet het geval. Je weddenschap wordt in dit geval ongeldig verklaard en je krijgt automatisch je inleg terug.

 

100% WELKOMSTBONUS (TOT €100) *

* Nieuwe bet365 klanten ontvangen een 100% bonus ter waarde van hun eerste storting (met een max van €100). De bonus wordt uitgekeerd in wedkrediet (free bets dus). Je ontvangt je free bets zodra je weddenschappen zijn afgehandeld. Om je free bets te ontvangen moet je binnen 30 dagen weddenschappen plaatsen met een odds van 1.20 of hoger. De free bets zijn 90 dagen geldig en moeten op odds van 1.20 of hoger worden geplaatst. De winst van je free bets, minus de inleg, mag je houden. De minimale storting is €5, de maximale bonus is €100 (bij een storting van €100).